Fick in en fråga här på bloggen för någon vecka sedan om jag äter Omega3 tillskott?

Och svaret på den frågan är:
– Ja, jag äter Omega3 tillskott.

Omega3 är ett av de vanligaste tillskotten och som faktiskt gör bra nytta i kroppen – även att de inte marknadsförs så mycket i sociala medier som ett kosttillskott direkt.

Jag själv är rätt dålig på att äta fet fisk och därför vill jag få i mig dessa ämnen som det innehåller – därför äter jag omega3 som tillskott.

Din kropp och din hjärna byggs delvis upp av omega3, men kroppen själv kan inte producera detta fett och därför måste vi få i det genom det vi äter.  Faktiskt så är det väldigt många som inte får i sig den rekommenderade mängden av omega3 i sin dagliga kost, då den västländska maten innehåller allt mindre omega3. Därför kan det vara bra att komplettera med det som ett tillskott 🙂

Din kropp och din hjärna byggs delvis upp av omega3, men kroppen själv kan inte producera detta fett och därför måste vi som sagt få i det genom det vi äter eller som ett tillskott.

Omega3 har en del positiva effekter så som..

  • Antiinflammatoriska effekter
  • Ökar blodcirkulationen
  • Minskat blodtryck
  • Bättre insulinkänslighet

För kroppen livsnödvändiga fettsyror från fiskolja. De hälsobringande egenskaperna av fiskolja kommer från två fettsyror – DHA och EPA. Understödjer musklerna, hjärnan och det mentala välbefinnandet. Om du tränar hårt eller/och håller strikt diet kan ett lågt eller inget intag av fiskolja/fet fisk vara en begränsad faktor till dina mål. Dagligt tillskott för ett hälsosamt aktivt liv. (Från Proteinbolaget.se)

Jag använder just nu denna omega3: (DIREKTLÄNK) som också just nu på kampanj hela februari 🙂

Share: