Idag så har jag gått på diet i 11,5 vecka-  och har exakt lika många veckor kvar till jag ska tävla junior SM i Bikini Fitness. Men hur går dieten för mig då?

Jag kan säga att jag har mått otroligt bra under denna diet om jag jämför med hur jag mådde mina 16v förra året när jag la upp nästan allt helt själv.

Tillsammans med min coach Felicia så har hon lagt upp kostscheman åt mig som jag följer till punkt och pricka. Nästan varje lördag har jag fått äta fritt och njuta av god mat och det jag är sugen på utan att väga och räkna min mat. Något har varit väldigt skönt, välbehövligt och lite som en motivation att hela veckan sköta kosten 110% när man har lördagen att se fram emot. Sedan har och är Felicia en otrolig stöttepelare som jag vänder mig till så fort jag undrar något eller om kroppen känns på något speciellt sätt, vilket är så jäkla skönt och lugnar ner mig väldigt mycket haha…

Vikten har för det mesta gått nedåt som de ska varje vecka. Jag har gått upp någon vecka, och stått stilla någon vecka – men inte så konstigt egentligen med alla hormoner i en kvinnas kropp 😉
Jag har tappat i snitt ungefär 0,4-0,5kg i veckan sedan jag började och det känns lugnt och skönt med en lagom viktnedgång än att man ska rasa ner i vikt, må dåligt och förlora massor av muskelmassa – för den vill man gärna behålla så mycket som möjligt haha..

Det är först nu senaste 1-2 veckorna som jag själv börjar se i spegeln att jag tappat och gått ner i vikt.. annars så känner man själv att det inte händer speciellt mycket med spegelbilden när man ser sig själv varje dag haha 🙂 Det som jag känner av i kroppen mer och mer är att jag är lite mer tröttare än vanligt och lite ”segare” i huvudet – så det är väl den klassiska diethjärnan som kommer nu 😉

Allt börjar kännas mer och mer verkligt nu.. Licensen är betalad, man är skriven i sitt team (Team EA by Proteinbolaget), jag har bestämt med en tjej som ska göra min bikini, valt färg och den är snart på G.. ska också snart anmäla mig och boka allt runt om.. så sjukt ändå.. jag ska tävla, SM, i bikini fitness – WOW.

Jag är så sjukt taggad på de kommande 11,5 veckorna – nu går räkningen nedåt och jag ska ge ALLT och lite till – nu jäklar!

Share: