Varför jag tränar bikini fitness

Som många av er redan vet vid det här laget så går jag på en diet. Det är dock inte första gången jag går på någon typ av diet, men första gången jag går på en riktig tävlingsdiet med ett mål i sikte denna gång. Junior SM 2017 i grenen Bikini Fitness.

Sedan jag började träna på gym för några år sedan så har det inte varit en självklarhet att jag skulle göra en tävlingssatsning i denna extremsport. Jag kan ärligt säga att jag från början aldrig någonsin trodde att jag skulle gå in i en tävlingssatsning om att stå på scen – och särskilt inte i en bikini och högklackade skor – för att någon ska bedöma min kropp. En kropp som man lagt ner så mycket tid, blod, svett och tårar för.

Ju längre tid jag har tränat och satsat helhjärtat på gymmet så har tankarna kring att tävla vuxit större och större.
Tävlingsmänniska som man ändå är så blev det till slut som en naturlig grej, och nyfikenheten om att verkligen satsa på tävling blev mer till en verklighet. Där är vi idag, mitt i en tävlingssatsning och diet mot scenen.

Hur går dieten och träningen?

Jag är nu ca 8 veckor inne i dieten och det flyter på riktigt bra! Nästan oförskämt bra.

Kroppen svarar bra med kostschemat jag fått av min coach och jag äter faktiskt väldigt mycket mat! Jag går inte runt och är hungrig utan måltiderna är bra utplacerade under dagen och för att matcha in mina träningspass för att få ut maximal prestation på gymmet.


Jag har knappt haft ett dåligt gympass sedan jag gick på dieten vilket jag är otroligt tacksam över. Jag har änsålänge behållt min styrka, ork och huvudet är fortfarande med mig. Så jag hoppas att det fortsätter såhär så länge som möjligt! Självklart så är det alltid upp och nedgångar, men jag är så nöjd och glad att jag haft så mycket energi och det rullat på så bra som det ändå har gjort hittills! 🙂

Älska det du gör

Det viktigaste för att klara av att gå på en diet och göra en tävlingssatsning fullt ut tror jag är att verkligen älska det du gör. För att behålla motivationen och drivet att lyckas så måste man göra något man verkligen vill och älskar att göra. Jag älskar denna livsstil, jag älskar att träna och jag älskar att utmana mig själv och min kropp till max. Det är nog den största faktorn till att dieten och träningen går så himla bra just nu! – för jag älskar det jag gör.

Val av coach

Att skaffa sig en coach är inte speciellt svårt. Jag kan säga att det är otroligt många människor som har hört av sig till mig och erbjudit sig att coacha mig till scenen eller varit på mig om att jag borde tävla.

Men jag känner att det ändå är min tävlingssatsning och att det är jag som ska välja min coach, inte min coach som väljer mig.

 

Mina tankar vid krav och val på min coach var att jag vill ha någon jag kan lita på och att min coach har egna erfarenheter kring tävlingsdieter. Men det viktigaste är att det är en coach som jag känner vill mitt bästa och vill få ut det bästa ur min fysik till scenen tillsammans med mig.

Min coach heter Felicia Aronsson och jag är så himla glad att få dela denna resa tillsammans med henne! Hon gymmar också på samma gym som mig, bor i samma stad och det är en riktig trygghet för mig att ha henne så nära mig om det skulle vara något. 6 veckor gjorda tillsammans och ca 15 kvar.

 

Våga testa & chansa!

Är detta något för mig? – Ingen aning. Men man måste våga testa och chansa, göra det som skrämmer en lite för att utvecklas. Det är oftast de man är lite rädd för som blir bäst och roligast i slutändan!


Jag hoppas ni är lika taggade som mig att följa med mig på min resa mot scenen i grenen Bikini Fitness?

Nu kör vi!

Share: