Att ha mål att sträva efter är viktigt för motivationen. Men det krävs att de är konkreta och att du även har delmål att jobba efter för att nå hela vägen fram. 

Just nu så tränar jag marklyftpass varje onsdag tillsammans med en här på gymmet. Han lägger upp hur vi ska träna varje pass och målet är att jag ska få upp 130kg om några veckor.

– Och hur roligt är det inte att ha någon som står och peppar, blir sjukt nöjd och glad för min skull när det går åt rätt riktning? 😀

Vi har kört detta tillsammans nu 4 onsdagar i rad.
Första veckan vi tränade tillsammans så körde jag 5 x 5 på 90kg – sedan veckan efter 5 x 5 2 set på 90kg och 3 set på 95kg, gången efter det var det dags för test och maxning. Vi och arbetade oss upp till 115kg – vilket också är PB för min del! (notera att jag inte maxat på 1,5år och gör det i princip aldrig i någon övning)
Nu i onsdags så körde vi 5×5 igen och då flög 100kg upp alla 5 set + ett set på x5 på 90kg innan 100kg och avslutade med ett lyft på 105kg som kändes riktigt lätt!

Målet närmar sig och 130kg känns ändå inte så långt borta längre 😉
Så galet roligt träningen blir när man gör såhär!! 😀

Jag hade dock den sjukaste träningsvärken igår i verkligen hela kroppen.. Men men, då vet man att det tar 😀 Så igår blev det hel vila för min del och laddade upp inför dagens axel + magpass som gick grymt bra!

Fått lite frågor hur ofta jag vilar och när jag vilar.
Svaret på den frågan är – Just nu har jag inga speciella dagar jag vilar, utan jag väljer mina vilodagar med hur kroppen känns. Känns den trött och sliten efter att jag bara kört 2-3 styrkepass så vilar jag ändå, men ibland så kanske den känns fräsch 10 styrkepass på raken och då är det bara att köra på. 🙂 Man får försöka lyssna på kroppen och dess signaler helt enkelt!

Share: