7 tips om att bibehålla motivationen

 

Egentligen är inte det svåraste att börja träna, utan att fortsätta och bibehålla motivationen. Det är ingen nyhet att det har blivit ett ökat fokus kring träning, fitness och hälsa under senare tid. Men ändå är det många som tappar motivationen väldigt fort.
Dem tre vanligaste faktorerna till att människor börjar träna är framförallt utseendemässigt, men också för att motverka skador och för att man känner sig mer välmående när man får hålla igång kroppen.

Jag får väldigt ofta frågor om hur jag kan bibehålla min motivation till träningen och inte tröttnar på att gå till gymmet dag ut och dag in.
Den största orsaken till att jag inte tröttnar på gymmet är för att jag älskar det jag gör. Man måste tycka det är roligt för att fortsätta! Det viktigaste av allt är att hitta sin grej och tycka det är roligt, vilket inte för all betyder att gå och lyfta vikter på gymmet.

 

Jag tänkte ge er lite tips på hur man kan göra för att boosta motivationen lite extra!

 

Hitta en träningsform som du tycker är rolig. Alla tycker inte att det är roligt att gå till gymmet och lyfta vikter. Det viktigaste är att du hittar något som passar dig och motiverar dig till att gå och träna. Kanske fotboll, ridning, tennis eller gruppträning? Man kan helt enkelt behöva testa sig fram för att hitta det man själv tycker om att göra. Den bästa träningen är ändå den som blir av!

 

Lägg upp träningen på en rimlig nivå. Alla kan inte träna 6-7 dagar i veckan och flera timmar varje gång. Så planera upp din vecka och dina dagar. Välj vilka dagar du ska träna och bli inte för överambitiös i början – då tappar man snabbare motivationen om du pressar dig för hårt i början. Man kan inte gå från 0-100 på en gång!

 

Sätt upp mål. När du har kommit underfund med vad du tycker är roligt att träna så sätt upp mål. Varför tränar jag? Vad vill jag klara? För en kan det vara att klara 10 armhävningar medan en annan vill kunna springa 5km på en viss tid. Klarar du det och når ditt mål så belöna dig själv! Kanske nya träningskläder eller en resa?

 

Träna tillsammans med någon. För många kan en träningskompis vara väldigt viktigt. Att ha kul tillsammans och peppa varandra! Det kan bli ett roligt sätt att umgås tillsammans samtidigt som man får träningen gjord. 🙂

 

Bra musik. Att ha en bra låt-lista att lyssna på under träningen kan både få dig peppad och bättre fokus. Jag använder mycket Spotify-listor och även remix på Youtube när jag tränar!

 

Snygga träningskläder. Att känna sig snygg när man går och tränar kan vara en viktig faktor. Köp några nya träningskläder eller ha som belöning när du uppnått ett mål! Att sätta på sig sina snygga träningskläder och skor kan få dig att lättare gå till träningen. Finns i alla prisklasser!

 

Tänk inte så mycket! Ska jag träna idag? Orkar jag? Sluta tänk så mycket utan bestäm dig bara. Allt brukar släppa när man väl kommer till träningen. Tänk vilken skön känsla det kommer vara efteråt och hur duktig du var som faktiskt tog dig till träningen 🙂 Så tänk inte så mycket utan bara kör!

Share: