Jag måste erkänna att under de sista veckorna på min diet så var den där glädjen till styrketräningen som bortblåst. Energin och orken var totalt borta och det kändes mer som ett ”måste” än som något jag ville göra.

En sjukt jobbig känsla att ställa sig frågan ”Varför gör jag detta? Det är inte ens roligt längre” när jag egentligen vet om att styrketräningen är något jag brinner för och älskar att hålla på med.
Men det blev helt enkelt för mycket träning sista veckorna på dieten än vad man egentligen hade tid och ork för – vilket resulterade i att man kände att det bara var en pina att köra sitt styrkepass istället. Jag hade bara känslan att ”jag gör bara mitt sen drar jag härifrån så snabbt som möjligt”.

När jag hade tävlat så tog jag faktiskt några dagar helt off från gymmet. Jag tog bara några lugna promenader för att det var skönt och laddade på med mer mat istället – och i tisdags så började det krypa i fingrarna efter vikterna på gymmet igen.
Så i onsdags förmiddag efter jobbet så körde jag mitt första styrkepass på 5 dagar. Fick sån jäkla skön känsla i hela kroppen, energin fanns där, pumpet var där och jag kände ett sånt lugn och harmoni i hela kroppen att bara gå runt och köra det man känner för och utan någon press.

Nu har jag kört styrkepass varje dag sedan dess och jag känner verkligen hur glädjen och motivationen har kommit tillbaka för styrketräningen igen. För fan vad jag älskar det och så roligt det är!!
Jag är så otroligt taggad och motiverad att bygga muskler och mer massa nu – för nästa gång jag går upp på scenen ska jag ha utvecklats och byggt på mina svagheter!

Nu jäklar – Amanda 2.0 – här kommer jag 😀

Share: